Προκήρυξη χορήγησης Βραβείων Αριστείας της Δωρεάς εν ζωή “Ζωής Δημητριάδη” ακαδημαϊκού έτους 2022-23

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα χορηγήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, δύο (2) Βραβεία Αριστείας με την επωνυμία «Έπαθλον Καθηγήτριας Ζωής Δημητριάδη», με επιλογή, σε βάρος των εσόδων της Δωρεάς εν ζωή «Ζωής Δημητριάδη» – ακίνητο επί της οδού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, το βραβείο θα απονεμηθεί σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και/ή μεταδιδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης για δημοσίευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ως πρώτος συ-συγγραφέας (first author) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κορυφαίας βαθμίδας [Q1 journals, e.g. amongst the top 25% of the journals in the list], ευρετηριαζομένων στις ακόλουθες πέντε Βιβλιογραφικές Βάσεις (Λίστες): (i) Emerging Sources Citation Index (ESCI) (ii) Science Citation Index Expanded (SCIE) (iii) Social Sciences Citation Index (SSCI) (iv) Association of Business Schools (ABS) ή/και (v) Arts and Humanities Citation Index (AHCI). Η χορήγηση των Βραβείων γίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στα 13192/23-03-2023 και 13264/25-05-2023 συμβόλαια Δωρεάς εν ζωή.

Το συνολικό ποσό εκάστου Βραβείου Αριστείας ανέρχεται σε 2.000,00 ευρώ.

Η χορήγηση του Βραβείου δύναται να διακοπεί εάν, για οποιονδήποτε λόγο, ήθελε επέλθει μείωση των ετήσιων εσόδων της Κοινωφελούς Περιουσίας. Στην περίπτωση αυτή ουδέν δικαίωμα γεννάται υπέρ του δικαιούχου του οποίου διακόπηκε η χορήγηση του Βραβείου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σε μορφή pdf) στην κ. Σοφία Γιαλεδάκη Προϊσταμένη του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών – Έρευνας (postgrad.secr@uoc.gr), μέσα σε διάστημα τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση περίληψης της προκήρυξης αυτής στην εφημερίδα «Δημοκρατία» (μέχρι και την 21η Δεκεμβρίου 2023) αίτηση συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας από το οποίο να προκύπτει η Ελληνική ιθαγένεια.
  2. Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου (θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα).
  3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι ο υποψήφιος δεν έτυχε άλλου βραβείου στο ίδιο χρονικό διάστημα και για τον ίδιο σκοπό από άλλη κληρονομία, κληροδοσία ή δωρεά και δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητάς του προηγούμενου βραβείου.
  4. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα στην Ελληνική γλώσσα, καθώς και λίστα με τις δημοσιεύσεις που ικανοποιούν τα κριτήρια χορήγησης του βραβείου, όπου θα εμπεριέχεται και σύνδεσμος με το αντίστοιχο ψηφιακό αναγνωριστικό αντικειμένου (DOI – digital object identifier).

Για την αξιολόγηση των υποψηφίων θα ληφθούν υπόψη ο αριθμός ετεροαναφορών από δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κορυφαίας βαθμίδας, ο συνολικός αριθμός ετεροαναφορών (citations), όπως επίσης και ο δείκτης «h» (h-Index) των υποψηφίων.

Το κείμενο της προκήρυξης, καθώς και η έντυπη αίτηση και η υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 με το προβλεπόμενο κείμενο, θα καταχωρηθούν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης www.uoc.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται τηλεφωνικά στο τηλ. 2810393620 κ. Ε. Μπαλάφα.

ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Γενικά

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή αιτήσεων προς σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου

Η ‘’Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης’’, ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με ένα (1) άτομο με σύμβαση ανάθεσης έργου με αντικείμενο: Παροχή συμβουλευτικών

Γενικά

Προκήρυξη χορήγησης υποτροφιών Κληροδοτήματος “Μαρίας Μιχαήλ Μανασσάκη” ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει τη χορήγηση δεκαέξι (16) υποτροφιών, οκτώ (8) στη Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και οκτώ (8) στην Ιατρική Σχολή, σε μεταπτυχιακούς

Ανακοίνωση

Προκήρυξη χορήγησης υποτροφιών Δωρεάς εν ζωή “Καθηγήτριας Ζωής Δημητριάδη” ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προκηρύσσει τη χορήγηση έξι (6) υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2023-24, με τίτλο «Υποτροφία Καθηγήτριας Ζωής Δημητριάδη», με επιλογή, σε βάρος των εσόδων της

Ηράκλειο

Πανεπιστημιούπολη Βουτών, Κτίριο Διοίκησης Ι, Ισόγειο, γραφείο 21,
Τ.Κ. 70 013, Βασιλικά Βουτών, Ηράκλειο

Ρέθυμνο

Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Kτίριο Δ1, Γραφείο 2, Τ.Κ. 74 100, Ρέθυμνο

Πιστοποιήσεις

Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης’’, Ειδικό ΝΠΙΔ
Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. 021956550000, ΑΦΜ 094524108, ΔΟΥ Ρεθύμνου